Σκόπια: Η αντιπολίτευση παράτησε τη Βουλή και βγήκε στους δρόμους



Δεκέμβριος 24, 2012.

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος εδώ και εβδομάδες έχει γίνει καυτό σημείο συζήτησης στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, εγκρίθηκε σήμερα, με την αντίδραση του Συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ιγκόρ Ιβανόφσκι, που παράτησε το Κοινοβούλιο και δήλωσε ότι η αντιπολίτευση πια δεν αναγνωρίζει αυτό το Κοινοβούλιο.


«Αυτό δεν είναι κοινοβούλιο, δεν το αναγνωρίζουμε, θα νικήσουμε όπως οι αντάρτες το 1945», δήλωσε ο Ιβανόφσκι και έφυγε από το κοινοβούλιο, βγήκε να διαμαρτυρηθεί με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της βουλής των Σκοπίων.

Από νωρίς είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις έξω από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, όπου χιλιάδες άτομα διαμαρτύρονταν για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης εμπόδισαν  κυβερνητικούς συναδέλφους τους, να εισέλθουν στο  κοινοβούλιο, αλλά αυτοί μπήκαν από τις πλαϊνές πόρτες.

Ένταση δημιουργήθηκε και μέσα στο Κοινοβούλιο από τους δημοσιογράφους που δεν τους άφηναν να βιντεοσκοπήσουν τη συνεδρίαση και οι ομάδα ασφαλείας τους έβγαλαν έξω από το κτήριο.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από την ένωση των δημοσιογράφων, ενώ μηνύματα από την αμερικανική πρεσβεία και την ΕΕ προσπαθούσαν να ηρεμήσουν την κατάσταση.
Στις 18:45 αναμένονταν ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, προς το λαό, να εξηγήσει την όλη κατάσταση και την πολιτική αναταραχή που δημιουργήθηκε.

Παρά το τσουχτερό κρύο στα Σκόπια (μείον 3 βαθμούς) οι διαμαρτυρόμενοι δεν έχουν πάψει τις διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr