Ο Πρόεδρος της Σερβίας ζήτησε την απομάκρυνση του αλβανικού μνημείου από το Πρέσεβο



Δεκέμβριος 28, 2012.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, έστειλε δυσοίωνο μήνυμα μέσω της σερβικής εθνικής ραδιοτηλεόρασης ζητώντας από την κυβέρνηση της Σερβίας να ενεργήσει στην καταστροφή του μνημείου των νεκρών μελών του Αλβανικού Απελευθερωτικού Αγώνα – UCPMB, στην πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας, γράφει το αλβανική πύλη του Πρέσεβο.


Ο Νίκολιτς δήλωσε ότι το κράτος πρέπει να αντιδράσει άμεσα και ‘μέρα μεσημέρι’  να καταστρέψει το μνημείο στο κέντρο του Πρέσεβο, αν οι ίδιοι οι Αλβανοί δεν το απομακρύνουν.

«Η Σερβία πρέπει να αντιδράσει και θα αντιδράσει. Το μνημείο πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι Αλβανοί από τη νότιο Σερβία, αν θέλουν να ζουν καλά στη σερβική επικράτεια. Αν αυτό δεν γίνει, η Σερβία, στο φως της ημέρας, θα καταστρέψει τη στήλη αυτή, η οποία έχει τεθεί παρά τη σερβική νομοθεσία», δήλωσε ο Νίκολιτς στη εθνική τηλεόραση της Σερβίας.

Πρόσθεσε επιπλέον, ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση της Σερβίας σε απόφαση αφαίρεσης του μνημείου λέγοντας: «Είμαι έτοιμος για τις συνέπειες και για τυχόν επιθέσεις μέσα από τη χώρα μας ή τον κόσμο, γιατί αυτό πουθενά παγκοσμίως δεν επιτρέπεται, δεν θα επιτραπεί και στη Σερβία».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr