Τουρκία: Παραδόθηκε το τελευταίο F-16



Δεκέμβριος 11, 2012.

Η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία (TUSAŞ) και η εταιρεία Lockheed Martin στα πλαίσια του προγράμματος ‘Peace Onyx IV’ παρέδωσαν σήμερα σε ειδική τελετή  στις εγκαταστάσεις  της TUSAŞ το τελευταίο F-16 στην τουρκική πολεμική αεροπορία.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την TUSAŞ- αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα- η τελετή διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Yalcin Kaya και παρέστη σε αυτήν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Serdar Demirel καθώς και  υψηλοί εκπρόσωποι της Lockheed Martin.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Lockheed Martin, ο Jeff Babione,  ολοκληρώθηκε μια ομάδα πολεμικών αεροσκαφών F-16 και F-22 «ξεκινήσαμε  δυναμικά τη συνεργασία από το 1984  και ευχαριστούμε σε όσους συνέβαλαν στο έργο αυτό για το οποίο ευχόμαστε να συνεχιστεί και να αυξηθεί», είπε ο Babione.

Στην τουρκική πολεμική αεροπορία από το Μάιο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2012 έχουν προστεθεί 30 νέα αεροσκάφη F-16, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr