40 χιλιάδες άτομα ζήτησαν άσυλο σε Γερμανία και Σουηδία από Σερβία και Σκόπια



Ιανουάριος 15, 2013.

Η Γερμανία και η Σουηδία ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την κατάχρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας, εντός του χώρου Σένγκεν, για τους πολίτες της Σερβίας και των Σκοπίων.


Οι αριθμοί ομιλούν από μόνοι τους. Το 2012 καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτούντων άσυλο από τα Βαλκάνια. Η πλειοψηφία από αυτούς προέρχεται από τη Σερβία και τα Σκόπια.

«Το έτος 2012 ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων άσυλο από τα Βαλκάνια από την έναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας. Έχουν καταγραφεί, ήδη, 40 χιλιάδες αιτήσεις για άσυλο, ένας αριθμός που είναι  πολύ υψηλότερος από τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αιτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχει η σκέψη να επανέλθει το καθεστώς των θεωρήσεων κυρίως για τις δύο αυτές χώρες, τη Σερβία και τα Σκόπια», δήλωσε ο Stiglmayer.

Για το λόγο αυτόν, οι εσωτερικές υπηρεσίες, όπως της Γερμανίας, έχουν ζητήσει την επιστροφή των θεωρήσεων για τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βοσνία.
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα είναι ζήτημα χρόνου η επαναφορά του καθεστώτος των θεωρήσεων (Viza).

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr