Γερμανικός Τύπος: Ο Σόιμπλε κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει πορεία



Ιανουάριος 15, 2013.

Βερολίνο.

Μέχρι τώρα δεν είχε αποσαφηνισθεί τι έλπιζε στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας στις συζητήσεις, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».


Στο τέλος όμως αποκαλύφθηκαν τα ακόλουθα: ότι ο Έλληνας ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε ποντάρει  στο ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγ Σόιμπλε (CDU) θα μείωνε τουλάχιστον τις φραστικές πιέσεις για θα έδινε ελπίδες στη μείωση του ελληνικού χρέους,  αλλά οι ελπίδες αυτές κατέρρευσαν.

Ο Γερμανός υπουργός κατέστησε σαφές στον αρχηγό της ριζοσπαστικής αριστεράς -«ΣΥΡΙΖΑ»,  ότι η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραμείνει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων όπως συμφωνήθηκε με τους ευρωσυνεργάτες.

Και ακόμη: Ο Σόιμπλε κάλεσε ρητά τον Τσίπρα να υποστηρίξει την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, γράφει του βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο τη γερμανική εφημερίδα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr