Αυστραλός καθηγητής προβλέπει πόλεμο Κίνας-Ιαπωνίας



Ιανουάριος 15, 2013.

Ο Hugh White, καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, πρώην υπάλληλος της αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι η Κίνα και η Ιαπωνία κινούνται αργά προς την κατεύθυνση ενός πολέμου που θα μπορούσε να ξεσπάσει μέσα στο 2013.


Επεσήμανε, ότι τελευταία παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Ιαπωνίας από τους Κινέζους με στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας προβαίνει σε εθνικιστικές επιλογές. Αυτά είναι σημεία που οδηγούν με ασφάλεια σε μία κατεύθυνση, τις δύο ασιατικές υπερδυνάμεις- δηλαδή στον πόλεμο, σημειώνει η αυστραλιανή εφημερίδα  του Σύδνεϋ «Morning Herald».

Στο άρθρο της εφημερίδας τονίζεται ότι η τάση αυτή αυξάνεται μεταξύ των δύο χωρών και είναι μεταξύ  των προϋποθέσεων που ιστορικά έχουν οδηγήσει σε πολυάριθμους πολέμους μεταξύ τους.

Ο White, δηλώνει ότι οι ΗΠΑ, χωρίς αμφιβολία, θα συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο, και όπως αναμένεται θα υποστηρίξουν την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο πόλεμος θα είναι σύντομος και απλός.

--
Cross
-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr