Αρμενία: Έξαλλοι διαδηλωτές για την προδοσία προσπαθούν να σπάσουν την πύλη του Κοινοβουλίου


Σεπτέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.

Φωνάζοντας για την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν, έξαλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν την πύλη του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, μετά την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση προτίθεται να υπογράψει συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν αναγνωρίζοντας την κυριαρχία του σε εδάφη στο Αρτσάχ.

Δύο διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης μπροστά από τα κτίρια του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης της Αρμενίας. Αφορμή ήταν οι υποτιθέμενες δηλώσεις του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν ότι ήταν έτοιμος να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να υπογράψει σχετικά έγγραφα για χάρη της μακροπρόθεσμης ειρήνης στην Αρμενία.

Ωστόσο, ο Πασινιάν έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, αρνούμενος αυτές τις πληροφορίες:

«Αγαπητοί συμπατριώτες, σας προτρέπω να μην υποκύψετε στη χειραγώγηση. Ούτε ένα έγγραφο δεν έχει υπογραφεί ούτε ετοιμάζεται για υπογραφή. Πρόκειται για μια πληροφοριακή δολιοφθορά που κατευθύνεται από εχθρικές εξωτερικές δυνάμεις προκειμένου να σπάσει η αντίσταση της χώρας», αυτό αναφέρει το Sputnik. Αρμενία .

Οι διαδηλωτές κοντά στο κοινοβούλιο καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να συμμετάσχει μαζί τους. Φωνάζουν: «Νικόλ είσαι προδότης», όπως αναφέρει το news Armenia (news.am)

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το Υπουργικό Συμβούλιο δηλώνουν ότι η ενέργεια είναι αυθόρμητη. Πολίτες βγήκαν έξω ζητώντας την παραίτηση του αρχηγού της αρμενικής κυβέρνησης.

Το βράδυ της Τρίτης, το Ερεβάν  κατηγόρησε το  Αζερμπαϊτζάν ότι επιτέθηκε σε πόλεις της Αρμενίας, συμπεριλαμβανομένων των Γκόρις, Σοτκ και Τζερμούκ, χρησιμοποιώντας πυροβολικό και φορητά όπλα. 

Σε απάντηση, το Αζερμπαϊτζάν  κατηγόρησε την  Αρμενία για μεγάλης κλίμακας δολιοφθορά στα σύνορα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, ως αποτέλεσμα «επείγουσας λήψης μέτρων από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν για την άμεση αποτροπή αυτών των πράξεων, σημειώθηκε σύγκρουση».



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr