Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πρέπει να σταματήσει η διαφθορά της κυβέρνησης της Τρίπολης, του Νταμπάιμπα


«Ο Μπασάγκα κατηγορεί την κυβέρνηση Νταμπάιμπα για διαφθορά και τονίζει την ανάγκη να λογοδοτήσει»

Σεπτέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.


Ο επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης, που διορίστηκε από το κοινοβούλιο, Φατχί Μπασάγκα, τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η έκταση της οικονομικής διαφθοράς από την οποία υποφέρει η απερχόμενη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αμπντέλ Χαμίντ αλ-Νταμπάιμπα.

Αυτό είπε σχολιάζοντας την έκθεση διαφάνειας που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την εξάπλωση της διαφθοράς στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό την ηγεσία του  Αμπντέλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα.

Ο Μπασάγκα είπε ότι πρέπει να σταματήσουν οι πρακτικές διαφθοράς στην απερχόμενη κυβέρνηση, κάτι που η κυβέρνησή μου θα εργαστεί για να επιτύχει.

«Πρέπει να λογοδοτήσει ο Νταμπάιμπα»

Τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή των αρχών της λογοδοσίας, της διαφάνειας και της συμμόρφωσης σε όλους τους κρατικούς θεσμούς και θα εργαστεί σύμφωνα με έναν προϋπολογισμό που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα της ανεξαρτησίας της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου και της διατήρησης των φυσικών πόρων της χώρας μέσω ενός σαφούς μηχανισμού διαχείρισής τους προς άμεσο όφελος του λιβυκού λαού.

Al Ghad.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr