Τουρκία: «Μέλη του κόμματος BDP θα συνεργαστούν με τους Κούρδους της Συρίας»




Ιανουάριος 28, 2013.

Το κόμμα της Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP),   αποφάσισε να υποστηρίξει τα μέλη του συριακού κόμματος PYD/ που είναι το PKK της Συρίας,  το οποίο έχει ενταχθεί στις δυνάμεις των αντιφρονούντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  θα γίνουν συναντήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων  σε περιοχή του  νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.
Οι συναντήσεις αυτές θα αρχίσουν στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις πηγές και θα αρχίσουν από το Viransehir για το «Rojavaya»- (Κουρδιστάν της Συρίας) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συναντήσεις στις πόλεις Ceylanpınar, Suruç, Yüksekova και Güneydoğu.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός καθώς και δυνάμεις που πρόσκεινται στην επέκταση του PKK στη Συρία, του κόμματος PYD είχαν βίαιες συγκρούσεις στο νότο και ανατολικά, προκειμένου να αποκτήσουν υλική και ηθική υποστήριξη από τις επαρχιακές οργανώσεις της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες- γράφει το τούρκικο κείμενο- τα μέλη του (τουρκικού κόμματος) BDP θα υποστηρίξουν  το «Rojavaya», αφού  ορισμένα μέλη του κόμματος BDP είναι αρνητικά διακείμενα με την προσέγγιση στο Ιμραλί*, γράφει το τούρκικο κείμενο.


* Συζητήσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του φυλακισμένου ηγέτη των Κούρδων στο νησί Ιμραλί.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr