Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Το αμερικανικό Πεντάγωνο στρέφεται στον ΚυβερνοχώροΠενταπλασιάζει τον αριθμό των υπαλλήλων για έρευνα και ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ιανουάριος 28, 2013.

Ουάσιγκτον.

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών θα αυξήσει πέντε φορές τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές ανώτερων αξιωματούχων,   οι υπάλληλοι που σήμερα απασχολούνται με τον Κυβερνοχώρο είναι  900 και μέσα σε μια πενταετία θα φθάσουν τους 4.900.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στα τέλη του 2012 από την ηγεσία του υπουργείου λόγω των αυξανόμενων απειλών στον κυβερνοχώρο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο υπουργός Άμυνας, Λέον Πανέτα είχε δηλώσει ότι η αμερικανική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πρέπει να ενισχυθεί τόσο οικονομικά όσο και σε αριθμό προσωπικού.

Το δημοσίευμα αναφέρει το παράδειγμα  μιας σειράς επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που έγινε πρόσφατα με έναν ιό, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι κατέστρεψε δεδομένα σε περισσότερους από 30.000 υπολογιστές της σαουδαραβικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr