Ρωσία: Το πυρηνικό υποβρύχιο ‘Γιουρι Ντολγκορούκι’ εντάχθηκε στο ρωσικό στόλο



Ιανουάριος 10, 2013.

Μόσχα.

Το πυραυλοφόρο, στρατηγικής σημασίας, πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι-«Юрий Долгорукий», το οποίο βρίσκεται στη ναυτική βάση του Σεβερομόρσκ εντάσσεται την Πέμπτη στο Ρωσικό Στόλο, γράφει το ρωσικό Ίντερφαξ.


Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα επισκεφθεί , σήμερα, το λιμάνι του Σεβερομόρσκ, όπου και θα προεδρεύσει στις εργασίες συνεδρίου,  στη ναυτική βάση του Βόρειου Στόλου, με το στρατιωτικό επιτελείο.

Το πυραυλοφόρο «Yury Dolgoruky"  είναι τέταρτης γενιάς και σχεδιάστηκε από το Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού ‘Ρούμπιν’ και χτίστηκε από την JSC PO SEMVAS’ το 1996.

Με την ανακατασκευή του υποβρυχίου  από την εταιρεία «Μπόρεϊ», έγινε εγκατάσταση συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, βελτιώθηκε σημαντικά η υδροδυναμική του σκάφους και  κατορθώθηκε να γίνει μεγάλη  μείωση του θορύβου του.

Το ‘Γιούρι Ντολγκορούκι’ έγινε το 129ο πυρηνικό υποβρύχιο που κατασκευάστηκε από την SEMVAS  και εντάσσεται στο Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr