Επιτυχής δοκιμή πυραύλου ‘αέρος-αέρος’ του αμερικανικού ναυτικού



Ιανουάριος 30, 2013.

Οι αμερικανικοί πύραυλοι «αέρος-αέρος» Raytheon AIM-9X Sidewinder Block II, σύμφωνα με τις εν εξελίξει δοκιμές εξακολουθούν να εμφανίζουν καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται πηγές του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.


Ο νέος πύραυλος έχει ένα σύστημα μεταφοράς δεδομένων που επιτρέπει την εκτόξευση του πυραύλου από το αεροπλάνο με ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το στόχο, έτσι ώστε, να δίνεται η δυνατότητα επιτυχούς αποτελέσματος, παρέχοντας στους πιλότους την ευκαιρία να χτυπήσουν το εχθρικό αεροσκάφος σε μεγάλες αποστάσεις.

Το νέο AIM-9X ολοκλήρωσε επιτυχώς 21 από τις 22 δοκιμές, σύμφωνα με την NAVAIR. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ξεπέρασε τις δυνατότητες του πυραύλου AIM-9X Block I.

H  NAVAIR σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών, πέντε από τους επτά στόχους καταστράφηκαν.

Οι πύραυλοι AIM-9 είναι βλήματα «αέρος-αέρος» με υπέρυθρες κεφαλές στόχευσης.
Μόνο το 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες παρήχθησαν  περισσότερες από 150.000 μονάδες του όπλου, ενώ με υπόψη το γεγονός ότι οι πύραυλοι αυτοί παράγονται και σε άλλες χώρες, το συνολικό ποσό των AIM-9 έχει υπερβεί τις 200 εκατομμύρια μονάδες και αναμένεται η παραγωγή των πυραύλων αυτών να παράγεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με Sidewinder είναι οπλισμένες περίπου τριάντα χώρες, χρησιμοποιούνται μεταξύ των άλλων από το αμερικανικό μαχητικό πέμπτης γενιάς F-22 Raptor, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr