Σκόπια: «Απαραίτητη η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων»



Ιανουάριος 27, 2013.

Ο στρατός των Σκοπίων- ΑΡΜ, θα ανακαινίσει και θα ανακατασκευάσει  οικοδομήματα μέχρι το 2020, ενώ θα αποχωρήσει από εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιούνται.
Τα έργα βελτίωσης των υποδομών των μονάδων της ΑΡΜ αναφέρονται στον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνιών και βελτίωση  της λειτουργίας των κέντρων στο Κρίβολακ και του χειμερινού κέντρου ασκήσεων στην Πόποβα Σάπκα.


«Οι στρατιωτικές υποδομές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων  του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού.

Έως το 2015 οι διοικήσεις και οι μονάδες του στρατού θα βρίσκονται  στις εγκαταστάσεις των στρατώνων : Σκόπια (2 στρατώνες), Πέτροβετς, Τσοίλιγια, Τέτοβο, Στιπ, Κουμάνοβο, Κίτσεβο, Βέλες, Πρίλεπ και Κρίβολακ.

Οι στρατιωτικές υποδομές σε αυτά τα στρατόπεδα θα ανακατασκευαστούν και συνεπώς θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο ΑΡΜ έχει αποχωρήσει από στρατώνες και στρατιωτικές υποδομές στη Στρούμιτσα, Μπίτολα, Γευγελή, Δοϊράνη, Ντεμπάρ, Οχρίδα, Ράντοβις, Κότσανι, Ντέλτσεβο και ένα στρατώνα στο Κουμάνοβο.

Επιπλέον θα πρέπει να επαναχρησιμοποιηθούν μέρη των στρατώνων των Σκοπίων, «Ίλιντεν» και «Γκότσε Ντέλτσεφ» και μέχρι το 2020, μέσω ενός σχεδιασμού για εκποίηση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων θα παραδοθούν  σαράντα παρατηρητήρια, 15 εμπορικά καταστήματα, 13 ομάδες αποθήκευσης, δύο σπίτια του ΑΡΜ,  τρία εστιατόρια και δύο αγροκτήματα.

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για την τύχη των μη χρησιμοποιούμενων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, όπως έχουν δημοσιευθεί, η προς εκποίηση ιδιοκτησία του Στρατού-ΑΡΜ, είναι αξίας πάνω από 52 εκατ. ευρώ.

Βασικές παρεμβάσεις θα γίνουν  στο πολύγωνο του Κρίβολακ, τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στα πεδία των ασκήσεων (σκοποβολής και ρίψης χειροβομβίδων), ενώ στο χειμερινό πεδίο ασκήσεων Πόποβα Σάπκα θα προσαρμοστούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο προπονητικό κέντρο για τη διάρκεια του χειμώνα, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr