Ο Νίμιτς με πολλές ιδέες για την επίλυση του ονόματος



Ιανουάριος 9, 2013.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, παρέμεινε σήμερα στην Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την λέξη πρόταση, αλλά ομιλώ για περισσότερες ιδέες. Έχω κάποιες σκέψεις τι οποίες προτείνω εδώ. Το ίδιο θα κάνω και στα Σκόπια και θα δούμε αν μπορούν να συγκλίνουν οι θέσεις», δήλωσε ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με τον τελευταίο είχε συνομιλία 20 λεπτών και δήλωσε ότι έχει εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με την επίλυση της διαφοράς στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νίμιτς τόνισε, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση επιζητεί με μεγάλη ειλικρίνεια να καταλήξει σε συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας και ότι παρά τις σύντομες συναντήσεις,  υπήρξε εντατική συζήτηση για το θέμα,  με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις προτάσεις που ρίχθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά, αλλά τόνισε ότι απαιτείται μία λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Προανήγγειλε ότι η ίδια συμπεριφορά θα εκφραστεί και στις συναντήσεις που θα έχει στα Σκόπια, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία «ώστε να φθάσουμε σε μία λύση», αναφέρει το πρακτορείο ‘Ιλλυρία’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr