Άρχισε η ρωσική άσκηση ανοικτά της Συρίας



«60 συνολικά ασκήσεις θα γίνουν μέχρι τις 29 Ιανουαρίου»

Ιανουάριος 20, 2013.

Μόσχα.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι άρχισε η μεγαλύτερη άσκηση των τελευταίων δεκαετιών.
Η άσκηση που λαμβάνει χώρα στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, βρίσκεται υπό την εποπτεία του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και χαρακτηρίζεται  η πλέον σημαντική της τελευταίας δεκαετίας από επιστήμονες και αναλυτές του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.


«Κύριος στόχος της άσκησης είναι η δοκιμασία της ετοιμότητας της στρατιωτικής διοίκησης μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων και της κάθε μίας ομάδας, στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, μέσα στην προγραμματισμένη θαλάσσια ζώνη», ανέφερε το στρατιωτικό γραφείο.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιανουαρίου,  ρωσικά πλοία  θα προβούν σε περισσότερες από 60 διαφορετικές ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου της εκτόξευσης πυραύλων και βολές πυροβόλων όπλων», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

«Στη μεγαλύτερη  άσκηση της τελευταίας δεκαετίας λαμβάνουν μέρος πολεμικά πλοία της Μαύρης Θάλασσας, της Βαλτικής και από της βόρειας Θάλασσας:

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μόσχα»- ‘Москва’, το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο «Σεβερομόρσκ»- ‘Североморск’, τα συνοδευτικά «Σμετλίβι»-  ‘Сметливый’ , και Γιαροσλάβ Μούντριι- ‘Ярослав Мудрый’, το πλοίο προσγείωσης αεροσκαφών «Σαράτοφ»-  ‘Саратов’, «Αζόφ»- ‘Азов’, «Καλίνιγκραντ»- ‘Калининград’, «Αλεκσάντρ Σαμπαλίν»- ‘Александр Шабалин’, ειδικά πλοία υποστήριξης καθώς και μικρότερα σκάφη.
Επίσης αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς της 4ης Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας και Άμυνας», αναφέρει το ρωσικό στρατιωτικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr