Ισραήλ: «Φουλ τα γκάζια» οι πωλήσεις τουρκικών αυτοκινήτων



Ιανουάριος 20, 2013.

Με την χαρακτηριστική έκφραση  ‘ τέρμα το γκάζι’- 'tam gaz', το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται στις μεγάλες εξαγωγές τουρκικών αυτοκινήτων προς το Ισραήλ.

«Παρά τη συνέχιση της πολιτικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, τα τουρκικά αυτοκίνητα αναμένεται να έχουν  σημαντική αύξηση σε πωλήσεις στο Ισραήλ. Στα νέα μοντέλα που παράγονται στην Τουρκία, το Ισραήλ καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο αγοράς που φθάνει το 15 τοις εκατό», γράφει το δημοσίευμα.

Αναμένεται μάλιστα  ότι η αύξηση των εξαγωγών προς το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των ετών 2013-2014, να είναι σημαντική ειδικά στα νέα μοντέλα που παράγονται από διάφορες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Κατά το πρώτο το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα εξαχθεί το νέο μοντέλο της Toyota Corolla για το Ισραήλ, ενώ το ίδιο μοντέλο που παράγεται στη Sakarya, για την ευρωπαϊκή αγορά, θα αρχίσει να εξάγεται από τον Ιούνιο.

Επίσης, κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους από το εργοστάσιο στο Kocaeli όπου δραστηριοποιείται  η Hyundai θα παραχθεί το νέο μοντέλο Hyundai i10, το οποίο θα εξαχθεί στο Ισραήλ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr