Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι ζήτησε από την αντιπολίτευση να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο



Ιανουάριος 20, 2013.

Σκόπια.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την ελαχιστοποίηση των ζημιών που προκλήθηκε στην εικόνα του κράτους, ή όσο είναι δυνατόν να διορθώσει καταστάσεις, ζητώντας από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το SDSM,  «να έρθει πίσω εκεί που ανήκει», όπως είπε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.


«Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να ψηφιστούν από τους βουλευτές για να πάμε μπροστά. Αλλά και αν το SDSM δεν έρθει στο Κοινοβούλιο, εμείς θα τα ψηφίσουμε», είπε ο Γκρούεφσκι, όταν ρωτήθηκε αν  η συμπεριφορά του SDSM μπορεί να βλάψει τις διαδικασίες ένταξης της Δημοκρατίας στην ΕΕ,  προσερχόμενος σε δύο νέα εργαστήρια της Σχολής Φυσικών Επιστημών και Μαθηματικών.

«Είναι ενδεικτικό  ότι όταν η χώρα  έχει μια θετική έκθεση από τις Βρυξέλλες και συζητείται η ημερομηνία για διαπραγματεύσεις, ποτέ δεν γίνεται,  γιατί κάθε φορά συμβαίνει κάτι από  συγκεκριμένο παράγοντα, από ένα άτομο, όπως στην προκείμενη περίπτωση από τον Τσερβένκοφσκι, ο οποίος θέλει προφανώς να επιτύχει τους στόχους του και να προξενήσει βλάβη στην εικόνα της χώρας», είπε ο Γκρούεφσκι.

Στο μεταξύ η αντιπολίτευση συνεχίζει τον αγώνα της έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Αύριο, Δευτέρα, προγραμματίζει να κλείσει τρεις κεντρικούς δρόμους διαμαρτυρόμενη για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr