Πρώην πρόεδρος Βουλγαρίας: Μην εμποδίζετε τα Σκόπια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση



Ιανουάριος 17, 2013.

«Είναι κοντόφθαλμη η παρεμπόδιση της εισόδου των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σήμερα  ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.


«Πάνω από είκοσι χρόνια έχω ανησυχίες σχετικά με το θέμα των Σκοπίων . Τόσο από τις δικές μου δημοσιεύσεις, όσο και από τις  έντονες διαμάχες που είχα με τους ιστορικούς των Σκοπίων, αλλά και  με τους πολιτικούς, ως πρόεδρος της χώρας.

Οπωσδήποτε δεν μπορώ να υπερασπιστώ το ιστορικό παρελθόν τους, τον πολιτισμό και άλλα παρόμοια εγκλήματα που βλέπουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αλλά ας μην πάμε πολύ μακριά, δεν είναι διορατικό να σταματήσουμε την πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ.

Ας σταθούμε μαζί με τους Σκοπιανούς, ως άνθρωποι που έχουμε την ίδια καταγωγή, και μοιραζόμαστε το μέλλον. Δεν πρέπει να  κάνουμε το αντίθετο γιατί δημιουργούμε μεγαλύτερο χάσμα", είπε ο Παρβάνοφ.

Ερωτηθείς για την αντι-βουλγαρική προπαγάνδα που ασκείται  από τα Σκόπια, ο Παρβάνοφ θα τονίσει ότι την γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό και «στον τομέα αυτόν οι Σκοπιανοί είναι πολύ δραστήριοι», δήλωσε ο Παρβάνοφ, σύμφωνα με τη σκοπιανή Άλφα Τι Βι.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr