Εισηγητής Σκοπίων: Η μη ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, απειλή στην πρόοδο της περιοχής



Ιανουάριος 8, 2013.

Τα εμπόδια για την εισδοχή νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα σημερινά μέλη, που ‘κρύβουν’ την αντίθεσή τους, δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά και θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες για αθέτηση υποσχέσεων.


 Το ‘παράδοξο’ είναι ότι για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, η ΕΕ απέτυχε να καθορίσει τους όρους της  στην Αθήνα για την επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας με τα Σκόπια.

Αυτές είναι οι απόψεις του εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την FYROM, Richard Howitt της Ομάδας της «Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις οποίες εξέφρασε στη διάρκεια της Επιτροπής Έρευνας στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Ο ευρωβουλευτής της Βρετανίας αναφέρθηκε ειδικά στην ένταξη της FYROM στην ΕΕ.

«Η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας σε μια ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κατά κύριο λόγο για τα Σκόπια, όχι μόνο είναι μία πηγή βαθιάς απογοήτευσης για τη χώρα, η οποία είναι το παλαιότερο υποψήφιο κράτος, αλλά, κατά τη γνώμη μου, απειλείται η πρόοδος των άλλων χωρών της περιοχής και υπονομεύεται η αξιοπιστία της διεύρυνσης», είπε ο  σοσιαλιστής Χόβιτ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr