Κούρδοι διαδήλωσαν στη Λευκωσία για διαλεύκανση της δολοφονίας τριών γυναικών στο Παρίσι


Ζητούν αποκάλυψη των ενόχων

Ιανουάριος 11, 2013.

Λευκωσία.

 Εκδήλωση με αίτημα την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας των τριών κουρδικής καταγωγής γυναικών στο Κέντρο Πληροφοριών του Κουρδιστάν στο Παρίσι πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη της Κουρδικής Δημοκρατικής Επιτροπής (CDK) έξω από τη γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

Αντιπροσωπεία από δύο γυναίκες και ένα νεαρό μεταφραστή έγιναν δεκτοί από τον Πρεσβευτή της Γαλλίας στη Λευκωσία, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με το αίτημα τους και πληροφορήθηκαν ότι οι γαλλικές αρχές που διενεργούν μεγάλης έκτασης έρευνα προσδοκούν ότι σύντομα θα εντοπίσουν τον δράστη.

Οι τρεις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, κατά τρόπο που παραπέμπει σε εκτέλεση με πυροβόλο όπλο είναι οι: Σακινέ Τσανσίζ, Φιντάν Ντογάν και Λεϊλά Σοϊλεμέζ.

Η Ζανέτ Χαράμ που τέθηκε επικεφαλής της αντιπροσωπείας που δέχθηκε ο Πρεσβευτής ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι η δολοφονία των τριών γυναικών, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες μορφές στον αγώνα των Κούρδων, συγκλόνισε τους Κούρδους ανά τον κόσμο.

«Η Σακινέ Τσανσίζ, 54 χρονών, ήταν για μας η ηγέτιδα που αγωνίστηκε πολλά χρόνια για την ελευθερία της, την ελευθερία των Κούρδων και την ελευθερία του Αμπτουλάχ Οτσαλάν, όπως και για την κουρδική γλώσσα την οποία δεν αναγνωρίζει κανένας», πρόσθεσε η κ. Χαράμ σε δήλωση της στο ΚΥΠΕ.

Είπε επίσης ότι η δολοφονία έγινε στο κέντρο του Παρισιού και όταν γνωρίζουμε ότι ειδικά στη Γαλλία οι αρχές γνωρίζουν πού πάμε, παρακολουθούν τα τηλεφωνήματα μας και γενικώς όλες τις δραστηριότητες μας αδυνατούμε να πεισθούμε ότι δεν μπορούν να έχουν πληροφορίες έστω και από μία κάμερα, για τον δράστη που πήγε μέρα μεσημέρι και δολοφόνησε τρεις γυναίκες.

Πού ήξερε ότι ήταν μόνες τους εκείνη τη στιγμή, διερωτήθηκε προσθέτοντας ότι είπαμε και στον Πρεσβευτή ότι εάν δεν βρεθεί ο δολοφόνος, οι Κούρδοι όπως είναι φυσικό να σκεφθεί ο καθένας, θα μείνουμε με την υποψία ότι η δολοφονία είναι έγινε στο πλαίσιο συνομωσίας των Γάλλων – Τούρκων.

Η κ. Χαράμ ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον Πρεσβευτή ότι οι γαλλικές αρχές άρχισαν μεγάλη έρευνα για εντοπισμό του ενόχου και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ελπίζουν να τον αντιμετωπίσουν.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι ο Γάλλος Πρεσβευτής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι και η γαλλική κυβέρνηση είναι λυπημένη για τη δολοφονία και ότι επίσης επιθυμεί τον εντοπισμό του δράστη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μερικές δεκάδες Κούρδοι, με σημαντικό αριθμό γυναικών που παρέστησαν έξω από τη γαλλική Πρεσβεία με τα παιδιά τους.

Μαυροφορεμένες γυναίκες κρατούσαν πλακάτ με τις φωτογραφίες των τριών θυμάτων και του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν και φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης κρατούσαν μαύρο πανό στο οποίο έγραφε : TOLHILDAN REVENGE (εκδίκηση στα κουρδικά και τα αγγλικά)

Φώναζαν επίσης στα ελληνικά: «Λευτεριά στον Οτσαλάν και Ζήτω το Κουρδιστάν».

Πηγή: ΚΥΠΕ



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr