Απειλές Αλβανών κατά Σέρβων για το μνημείο στο Πρέσεβο



Ιανουάριος 15, 2013.

Ο «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» ανακοίνωσε ότι είναι «έτοιμος να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Σερβίας στην Κοιλάδα του Πρέσεβο» και κάλεσε την Πρίστινα να τερματίσει το διάλογο με το Βελιγράδι.


Η δήλωση είναι προσωπική και υπογεγραμμένη από το συνταγματάρχη Ντέλια Σόκολ του στρατού αυτού και αναφέρει ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσας και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις απειλές της σερβικής ηγεσίας ότι θα γκρεμίσει το μνημείο των μαρτύρων της ελευθερίας στο Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο και ειδικά στο Πρέσεβο», όπως γράφει.

Ο «Αλβανικός Εθνικός Στρατός»-  (ΑΕΣ),  θεωρεί ότι ο διάλογος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου με τη Σερβία είναι απαράδεκτος και απαιτεί να σταματήσει» και «οι Σέρβοι και η Σερβία να εγκαταλείψουν την αντιαλβανική πολιτική».

Ο «ΑΕΣ» είναι έτοιμος να ανταπαντήσει στις επιθέσεις των Σέρβων εναντίον του «πληθυσμού μας, των αδελφών και  τις αδελφές μας στο Ανατολικό Κοσσυφοπεδίο».

Στην επιστολή τονίζεται ότι όλα τα μέλη του ΑΕΣ καλούνται να επικοινωνήσουν με την ηγεσία, σύμφωνα με τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου του ΑΕΣ και προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί παράνομες και ασυντόνιστες ενέργειες, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr