Βρετανοί αξιωματούχοι δυσφημίζουν τη χώρα τους...



...για να μην έρθουν Βούλγαροι και Ρουμάνοι μετανάστες

Ιανουάριος 28, 2013.

Οι βρετανικές αρχές σκέπτονται σοβαρά να ξεκινήσουν μια εκστρατεία  για να προειδοποιήσουν τους πιθανούς μετανάστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για τις δυσκολίες της ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, γράφει σήμερα η εφημερίδα ‘The Times’.


«Σας παρακαλούμε να μην έρθετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρέχει συνέχεια, οι μισθοί είναι χαμηλοί και οι εργαζόμενοι κακοπληρωμένοι». Κάπως έτσι θα πρέπει  να ακούγεται το σύνθημα που θα δημιουργήσει μία αρνητική εικόνα του Ηνωμένου Βασιλείου στους Βουλγάρους και τους Ρουμάνους μετανάστες, βάσει ενός σχεδίου  των Βρετανών αξιωματούχων που προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο ανεπιθύμητων επισκεπτών.

«Είναι αστείο, σημειώνει η εφημερίδα, ότι ενώ πολλές κυβερνήσεις έχουν προσλάβει συμβούλους για να διεξάγουν εκστρατεία που θα βελτιώσει την εικόνα της Βρετανίας, τώρα η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει ακριβώς το αντίθετο».

Εν τω μεταξύ, η Ντάουνιγκ Στριτ, επιβεβαίωσε ότι εξετάζει πιθανά μέτρα για τη μείωση της ροής των μεταναστών, αν και ο ακριβής αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να έρθουν επειγόντως στη «γη των ποταμών, του γάλακτος και του μελιού» κανείς δεν γνωρίζει, αφού οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας παραδοσιακά προτιμούν τη Γερμανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, την οποία επικαλείται ρωσικό δημοσίευμα της Βίζγλιαντ, ο φόβος που διακατέχει τις βρετανικές αρχές είναι ότι η μετανάστευση θα μπορούσε να φθάσει σε μια πενταετία τα 250 χιλιάδες άτομα και δεύτερον αν δεν μπορέσουν να ενταχθούν σε μια εργασία, οι πολίτες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας θα έχουν, βάσει του συστήματος, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στέγαση και κοινωνικά οφέλη που θα επιβαρύνουν σοβαρά το κράτος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr