Σκόπια: Στρατιωτική αντιπροσωπεία συμμετέχει σε συνέδριο του ΝΑΤΟ



Ιανουάριος 16, 2013.

Βρυξέλλες.

Στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρχηγό Στρατού, υποστράτηγο Γκοράντσο Κοτέσκι, θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Ευρω-Ατλαντικής Σύμπραξης της Στρατιωτικής Επιτροπής των αρχηγών  των Γενικών Επιτελείων (EARMC/CS).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης στις Βρυξέλλες οι στρατιωτικοί ηγέτες του ΝΑΤΟ και τα υποψήφια μέλη, θα συζητήσουν τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν και τη μελλοντική συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην οικοδόμηση της ασφάλειας στην περιοχή για την περίοδο μετά το 2014, με ιδιαίτερη έμφαση στις στρατιωτικές πτυχές της αποστολής της ISAF, που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η δεύτερη μέρα, ενώπιον της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, θα παρουσιαστεί η τρέχουσα κατάσταση της ασφάλειας, οι δραστηριότητες της Συμμαχίας και τα μελλοντικά σχέδια για την αποστολή της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο.

Στη συνάντηση των Βρυξελλών, μεταξύ των άλλων, ο υποστράτηγος Κοτέσκι αναμένεται να επιβεβαιώσει τη δέσμευση των Σκοπίων και της ARM για περαιτέρω συμμετοχή στις νατοϊκές αποστολές για τη διατήρηση της ειρήνης, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr