Χάντμπολ: Τα Σκόπια λόγω του ΟΗΕ δεν παρουσιάζονται με το συνταγματικό τους όνομα



Ιανουάριος 10, 2013.

«Μετά από παρέμβαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ προς την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ και την Ισπανική ομοσπονδία Χάντμπολ, σε λιγότερες από 24 ώρες,  η θέση του ονόματος των Σκοπίων άλλαξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2013 και παρουσιάστηκε ως FYROM, όπως είναι το όνομα της χώρας καταγεγραμμένο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Η Ομοσπονδία τονίζει ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα αυτό καθώς και τις εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίες αρχίζουν αύριο  στην Ισπανία.

Στη χάρτα του ΟΗΕ δημοσιεύεται η δήλωση του προέδρου, Παντελή Χατζηϊωάννου, σύμφωνα με την οποία:

 « Η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια, γνωστή για την ευαισθησία της  σε αυτές τις περιπτώσεις, αντέδρασε τάχιστα και δεν συμβιβάστηκε, ειδικά όταν πρόκειται για εθνική ακεραιότητα».

«Η ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης  έχει αποδείξει πολλές φορές ότι βάζει μπροστά το εθνικό συμφέρον και την προστασία της ιστορίας μας και τα ιερά σύμβολά μας», είπε ο Χατζηιωάννου και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντομπολ, Χασάν Μουστάφα, που απάντησε τάχιστα στο ελληνικό αίτημα για την έγκριση της απόφασης.

Σημειώνεται ότι η ομάδα Χάντμπολ των Σκοπίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το συνταγματικό  όνομα της χώρας, αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr