Σερβία: Επιμένει στην αυτονομία των σερβικών δήμων του Κοσσυφοπεδίου



Ιανουάριος 10, 2013.

Η κυβέρνηση του Βελιγραδίου πρότεινε την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος με τη μορφή του επείγοντος, στο οποίο  προτεραιότητα έχει  η βούληση των πολιτών,  το Σύνταγμα της χώρας και συνάδει με το διεθνές δίκαιο.


Στο σχέδιο ψηφίσματος τονίζεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωριστεί η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Το σχέδιο του κειμένου αυτού θα προωθηθεί για ψήφισμα το Σάββατο.

Η Σερβία επιμένει στην ίδρυση αυτόνομης κοινότητας αποτελούμενη από τους σερβικούς δήμους του Κοσσυφοπεδίου και τη δημιουργία ενός ειδικού καθεστώτος για τους αγροτικούς θύλακες στους οποίους πλειοψηφούν οι Σέρβοι.

Επιδιώκει ακόμη στη δημιουργία ενός ειδικού καθεστώτος μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Πρίστινα,  για τα δικαιώματα της πρώτης, τα οποία πρέπει να ενσωματωθούν στο Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου.

Στο σχέδιο ψηφίσματος τονίζεται ότι η Σερβία, ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το Σύνταγμα και τη βούληση του λαού που δεν αναγνωρίζει και ούτε πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ την μονομερώς ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr