Σερβία: Δυτικοί διπλωμάτες προτείνουν τη μετακίνηση του αλβανικού μνημείου στο Πρέσεβο



Ιανουάριος 9, 2013.

Βελιγράδι.

Διπλωμάτες, εκπρόσωποι των χωρών της Δύσης, προτείνουν  στα πολιτικά αλβανικά κόμματα του Πρέσεβο της νότιας Σερβίας, να μεταφέρουν σε άλλη θέση το μνημείο με τα μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς και Μέντβεντζας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Danas του Βελιγραδίου.


Το δημοσίευμα επικαλείται διπλωματικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι η ιδέα της μετακίνησης του μνημείου είναι για την πρόληψη επέμβασης των σερβικών αρχών, όπως έχουν προαναγγείλει για τις 17 Ιανουαρίου, ότι «θα αφαιρεθεί  το αλβανικό μνημείο από το κέντρο του Πρέσεβο».

Οι διπλωμάτες πρότειναν επίσης στο Εθνικό Συμβούλιο των Αλβανών «να εγκρίνουν επειγόντως πρόταση για την απεικόνιση της αλβανικής σημαίας στην εθνική κοινότητα στην Νότια Σερβία» προκειμένου «να αποφευχθεί η εμφάνιση της αλβανικής σημαίας σε έγγραφα που εκδίδονται στη νότια Σερβία και να ακολουθήσουν την ισχύουσα νομοθεσία για τις εθνικές μειονότητες», σημειώνει η σερβική Beta.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr