Η Τουρκία βαρέθηκε την αναμονή- σκέπτεται να εγκαταλείψει την ΕΕ



Ιανουάριος 26, 2013.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε, την παρελθούσα Πέμπτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν είναι πλήρως ανοικτή και σαφής, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να αναζητήσει μία εναλλακτική λύση από αυτήν της Ευρώπης.


«Ο εκπρόσωπός μας, συνεχώς ταξιδεύει στην Ευρώπη και υποβάλλει τακτικά εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο η ΕΕ δεν είναι ανοικτή και σαφής προς την Τουρκία. Σαφώς, αποφεύγει και είναι απρόθυμη και προσπαθεί μας ξεχάσει, πρέπει όμως να μας πει τι θέλει από εμάς», είπε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα επιδιώξει μία εναλλακτική λύση ως προς την ΕΕ γιατί «εμφανίστηκαν πολλά  αρνητικά πράγματα μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και θα πρέπει να επιδιωχθεί μια εναλλακτική λύση για τα 75 εκατομμύρια των πολιτών μας. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μου είπε ότι αν  ήμασταν έτοιμοι, να ενταχθούμε στην Οργάνωση της Συνεργασίας της Σαγκάης. Είπα ότι θα γίνουμε μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης όταν η ΕΕ δεν θα μας δεχθεί», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός ασφάλειας που σχηματίστηκε το 2001 από τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τατζικιστάν, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr