Χίλαρι Κλίντον : Η Ρωσία εξακολουθεί να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στη Συρία



Φεβρουάριος 1, 2013.

Οι ρωσικές αρχές συνεχίζουν να παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Άσαντ, δήλωσε την Παρασκευή κατά την αποχώρησή της από τη θέση  γ.γ. του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα.


Την ίδια ώρα η επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, ελπίζει ότι η Μόσχα θα αλλάξει την προσέγγισή της στα γεγονότα της Συρίας, ανέφερε το πρακτορείο Τας.

«Οι Ρώσοι δεν είναι παθητικοί παρατηρητές, παρέχουν υποστήριξη στον Άσαντ και μάλιστα πολύ δραστήρια», δήλωσε η Κλίντον, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης  με τους δημοσιογράφους.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η Ρωσία συνεχίζει (προς τον Άσαντ) οικονομική και στρατιωτική βοήθεια υπό τη μορφή όπλων. Αυτό έγινε στο πρόσφατο παρελθόν» εξήγησε η Γραμματέας.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του Ρώσου πρωθυπουργού στο CNN, ο οποίος είπε ότι οι πιθανότητες του Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία κάθε μέρα που περνά ‘γίνονται ολοένα και λιγότερες’ η Κλίντον είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ακούσει διάφορες δηλώσεις από τη ρωσική πλευρά, συμπεριλαμβανομένου από το στόμα του Μεντβέντεφ, ο οποίος, όπως νομίζαμε αποδείκνυε άνοιγμα των θέσεων τους. Δυστυχώς αυτή η ρητορική δεν έχει οδηγήσει σε μια αλλαγή της ρωσικής θέσης».

Ωστόσο, η υπουργός συνέχισε ότι «ίσως αλλάξει» για να τονίσει: «και ίσως γίνει (η Ρωσία) πιο ανοικτή σε διεθνείς λύσεις, ειδικά σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα συμφέροντα όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών της συμφερόντων», δήλωσε η Κλίντον, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr