Βεστερβέλε στα Σκόπια: ‘Σκεφτείτε το μέλλον της χώρα σας’



Φεβρουάριος 22, 2013.

Έκκληση να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση στα Σκόπια έκανε την Παρασκευή από την πρωτεύουσα του σλαβικού κράτους, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκούντο Βεστερβέλε, στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, Νίκολα Πόποσκι.


«Δεν θέλω να σας κρύψω ότι μας ανησυχεί, η παρατεταμένη εσωτερική κρίση, εδώ στα Σκόπια. Απευθύνω έκκληση να δραστηριοποιηθούν οι κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού και να δημιουργηθεί ένα σοβαρό κοινοβουλευτικό έργο. Η έκκληση αυτή απευθύνεται προς όλους. Στα πολιτικά κόμματα, αλλά,  και μεταξύ των εθνοτήτων,  Σλάβων και Αλβανών, με βάση τη συμφωνία Πλαίσιο (της Οχρίδας του 2001) που προβλέπει την αμοιβαιότητα και τον αλληλοσεβασμό», δήλωσε ο Βεστερβέλλε.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να δουν τον στόχο, να αναγνωρίσουν το εθνικό συμφέρον, να κατανοήσουν τη δική τους ευθύνη, να σκεφθούν την τύχη και το μέλλον της χώρας τους και να αποδείξουν επαρκώς την προθυμία τους για συμβιβασμούς, καθώς και ευελιξία για επιστροφή στη δημοκρατική συνεργασία» τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ μετά τη συνάντησή που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr