«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν άρνηση του O’ Connor για αναγνώριση»



Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης αρνείται ότι είπε όσα διατείνονται στα Σκόπια

Φεβρουάριος 22, 2013.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Brendan OConnor αρνήθηκε τη δήλωση για αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Σλαβικής Διασποράς, Μέτο Κολόφσκι συναντήθηκε αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες  με τον διευθυντή  του υποκαταστήματος της Διασποράς της Μελβούρνης, καθηγητή  Ορντάν Αντρέεφσκι ο οποίος δήλωσε ότι ο OConnor «θέλει να δει τη χώρα μας να αναγνωρίζεται με το συνταγματικό της όνομα από την Αυστραλία και υποσχέθηκε να πιέσει την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ για το θέμα αυτό».

Παρόλα αυτά, η ελληνική “Capital” αναφέρει ότι ο OConnor σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» επιβεβαίωσε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Σλαβικής Διασποράς, αλλά, «αρνήθηκε κατηγορηματικά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων ότι θα υποστηρίξει η Αυστραλία την αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό της όνομα», σημειώνει το σκοπιανό ‘Πρές 24’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr