«Οι βομβιστές της «Χεζμπολάχ» εργάζονταν για άλλους»




Φεβρουάριος 6, 2013.

«Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν αποκλείουν τη συμμετοχή της «Χεζμπολάχ» στην επίθεση στο Μπουργκάς, είπε ο διευθυντής του Κέντρου Μεσανατολικών Σπουδών «Ορίζων», Μόχντ Αμπουάσι.


Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί σύντομα να αποδειχθεί ότι οι βομβιστές δούλευαν για άλλους.

Σύμφωνα με την άποψή του η οργάνωσή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τη δολοφονία τουριστών στη Βουλγαρία: «Δεν πιστεύω ότι πίσω βρίσκεται η Χεζμπολάχ», η οποία σήμερα είναι κυβερνών κόμμα στο Λίβανο. Το πολιτικό κίνητρο σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ αδύναμο και πιστεύω ότι οι περισσότεροι πολιτικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες μπορούν να πουν ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτε από αυτό το είδος της επίθεσης και φυσικά δεν μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη.

Η «Χεζμπολάχ» σε αντίθεση με πολλές οργανώσεις, όπως η «Χαμάς» ή η «Ισλαμική Τζιχάντ» για παράδειγμα, έχει  στρατιωτική και πολιτική πτέρυγα».
Σύμφωνα με τον Μόχντ Αμπουάσι, η μόνη χώρα που έχει σήμερα ενδιαφέρον για την βομβιστική επίθεση είναι το Ισραήλ, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα του Κρος

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr