Ο Γκεόργκι Ίβανοφ κάλεσε πάλι τον Κάρολο Παπούλια για συνάντηση



Φεβρουάριος 6, 2013.

Σκόπια.

Νέα πρόσκληση για μία συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, απέστειλε ο πρόεδρος Γκεόργκι Ίβανοφ με τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια, Θεοχάρη Λαλάκο.


«Τα Σκόπια είναι έτοιμα να ενισχύσουν τη συνεργασία σε όλους τους αμοιβαίου ενδιαφέροντος τομείς με την Ελλάδα και είναι ανοιχτά για συναντήσεις, ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων», δήλωσε ο Ίβανοφ.

Όπως αναφέρθηκε από το γραφείο του Προέδρου, μετά τη συνάντηση, ο Ίβανοφ εξέφρασε την ελπίδα τα  διμερή γραφεία συνδέσμων να αναδειχτούν σε πρεσβείες.
«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι εμείς, ως οι δύο αρχηγοί των δύο γειτονικών χωρών, θα συμβάλλουμε σημαντικά στο κοινό όραμά μας της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας, μέσα στο κοινό παρόν και μέλλον στη μεγάλη ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική  οικογένεια», επεσήμανε ο πρόεδρος στη συνάντηση με τον Έλληνα επικεφαλής της  διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Ο Ίβανος και ο Λαλάκος αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων σπουδών και την ανταλλαγή καθηγητών και φοιτητών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας ‘Dnevnik’ των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr