Επίσκεψη υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην Τουρκία



Φεβρουάριος 4, 2013.

Άγκυρα.

Ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ash Carter, επισκέπτεται την τουρκική πρωτεύουσα, προκειμένου να έχει συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία σε πολλά θέματα και με ιδιαίτερο βάρος στο πρόβλημα στη Συρία, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.


Κατά τη διάρκεια των επαφών του θα συζητηθούν  οι πιθανές απειλές από πυραύλους της Συρίας και θα ενημερωθεί για τα μέτρα τα οποία έχουν μέχρι τώρα ληφθεί.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, δήλωσε ότι  θα συζητήσει με τον Αμερικανό πολιτικό για τη δυνητική απειλή σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Συρία καθώς και για την εγκατάσταση από το ΝΑΤΟ του αντιπυραυλικό σύστημα Patriot, στο τούρκικο έδαφος.

Ο Κάρτερ έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί και με άλλους ανώτερους αξιωματούχους της Άμυνας.

Ο Αμερικανός υφυπουργός έρχεται δύο ημέρες μετά το τρομοκρατικό κτύπημα, της περασμένης Παρασκευής, στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, σημειώνει το δημοσίευμα και στις συναντήσεις με τους Τούρκους αξιωματούχους θα συζητήσει για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας καθώς και τη συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση στο θέμα αυτό.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr