Το περιστατικό της έκρηξης στην πρεσβεία της Άγκυρας



Φεβρουάριος 1, 2013.



Σταχυολογήσαμε δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων και τουρκικών μέσων ενημέρωσης για την παρουσίαση της  βομβιστικής επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.


-       Άγκυρα. 13:32
  1. Αρκετοί    άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην τουρκική πρωτεύουσα, ανέφερε το Ρόιτερς. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έγινε μια  πολύ ισχυρή έκρηξη. Στο εκδηλωθέν σημείο εστάλησαν ασθενοφόρα και πυροσβεστική.
  2.       Sky News- Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα. Ο δημοσιογράφος του Sky News,  Ιλνούρ Τσεβίκ, που ήταν 400 μέτρα από την έκρηξη ανέφερε  ότι η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή.
  3.       AFP. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
  4.        Gazeta.ru, Ζωντανά η στιγμή της έκρηξης στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. Το προσωπικό βγαίνει από το κτίριο και η είσοδος είναι καλυμμένη με καπνούς.
  5.         Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανέφερε η γαλλική Blvd Paris σε απευθείας σύνδεση με την εφημερίδα της Τουρκίας Hurrieyet.
  6.          Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν διαθέτει λεπτομερείς πληροφορίες και ενημερώνεται συνεχώς, σύμφωνα με το Sky News.
  7.        Κόκκινος συναγερμός τέθηκε στην αμερικανική πρεσβεία και το προσωπικό κατέφυγε σε καταφύγια.
  8.         Η Άγκυρα εκφράζει ανησυχίες μετά τη δεύτερη έκρηξη, έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα και η περιοχή περιβάλλεται από δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ‘Σαμπάχ’. Σύμφωνα με την εφημερίδα η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε ζημίες σε κοντινά κτήρια και σε σταθμευμένα οχήματα. Η έκρηξη εκδηλώθηκε κοντά στον πάγκο  της υποβολής θεωρήσεων. Η πόρτα της Πρεσβείας καταστράφηκε πλήρως  και η αστυνομία αναφέρει ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, αλλά δεν εντοπίστηκε η εθνικότητα του δράστη.
  9.               Κωνσταντινούπολη. Το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ να μην επισκέπτονται  τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία μέχρι νεότερης ειδοποίησης, μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ανέφερε το Ρόιτερς.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr