“Οι Σλάβοι στην Ελλάδα μαθαίνουν σκοπιανά on line”



Φεβρουάριος 1, 2013.

Οι νέοι σλαβικής καταγωγής που ζουν στην Ελλάδα μπορούν να μάθουν τη σλαβοσκοπιανή γλώσσα μέσω διαδικτύου, διακοινώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.


Η εφημερίδα ‘Dnevnik’ έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα μαθήματος,  για τις γειτονικές χώρες και τη διασπορά μέσω διαδικτύου με την ονομασία «Μάθετε σλαβικά σε απευθείας σύνδεση».

Τα μαθήματα δεν γίνονται πάντοτε,  σε ελεύθερες συνθήκες και χωρίς εμπόδια...
Έτσι, ελάχιστοι άνθρωποι από την Ελλάδα που θέλουν να μάθουν τη σλαβοσκοπιανή γλώσσα, το κάνουν κρυφά, επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, τονίζει το δημοσίευμα.

«Ειδικά τώρα που η Ελλάδα διέρχεται οικονομική κρίση και πολλοί είναι άνεργοι, υπάρχει κίνδυνος να χάσει κάποιος  τη δουλειά του αν μαθευτεί ότι κάτι γίνεται με τα Σκόπια και τη σλαβική γλώσσα,  γιατί τότε εκτίθεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο για την απώλεια της εργασίας του», εξηγεί ο Μίτκο Γιοβάνοφ, ιδρυτής του συστήματος «Μάθετε Σλαβικά on Line», που για την Ελλάδα εφαρμόζεται, ήδη, εδώ και δύο χρόνια.

Τα μαθήματα, δέχονται, επίσης, συχνά επιθέσεις χάκερ. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, τα μαθήματα παρακολούθησαν 69 μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι περίπου 28 ετών. Υπάρχουν και κάτω από 10 ετών, αλλά και μεγαλύτεροι των 50 ετών, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr