Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στο Κοσσυφοπέδιο



Φεβρουάριος 8, 2013.

Πρίστινα.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ μετά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αλβανία, μετέβη σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο.


Στην Πρίστινα επισκέφθηκε τη Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (KFS), όπου έγινε δεχτός  με στρατιωτικές τιμές  και συναντήθηκε με τον υπουργό Αγκίμ Τσέκου.
Ο Ισμέτ Γιλμάζ στην κοινή συνέντευξη τύπου,  χαρακτήρισε το Κοσσυφοπέδιο ‘αδελφική χώρα’ και εξέφρασε τη χαρά του που συνάντησε ξανά τον Κοσοβάρο υπουργό.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο χωρών και δήλωσε ότι παρακολουθεί τη διαδικασία του διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η Τουρκία στο Κοσσυφοπέδιο και τόνισε ότι «μέχρι στιγμής 150 νέοι έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση στις σχολές της Τουρκίας  και μάλιστα τώρα τελειώνουν και οι 20 σπουδαστές στη σχολή εκπαίδευσης ελικοπτέρων».

Ο Γιλμάζ στη συνέχεια μετέβη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και συναντήθηκε με τον υπουργό  Μαχίρ Γιαγκσιλάρ.

«Ο Τούρκος υπουργός πέρασε τις βραδινές ώρες στην πόλη Πρίζρεν, όπου εκεί, κυρίως,  κατοικεί η τουρκική μειονότητα του Κοσσυφοπεδίου και αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr