Σκόπια: Η αντιπολίτευση απέχει από τις δημοτικές εκλογές



Φεβρουάριος 17, 2013.

Σκόπια.

Χθες τα μεσάνυχτα έληξε η  προθεσμία υποβολής για τη συμμετοχή των πολιτικών φορέων στη διαδικασία των δημαρχιακών εκλογών  της 24ης Μαρτίου.

Τελικά, η Σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση με τους σχηματισμούς που υποστηρίζει δεν κατέθεσε καταλόγους υποψηφίων για τις θέσεις των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων.

Συμμετοχή υπέβαλαν στις Δημοτικές Επιτροπές Εκλογών τα κόμματα του συνασπισμού VMRO-DPMNE, τα αλβανικά κόμματα DUI, DPA, RDK  και 29 ανεξάρτητοι υποψήφιοι καθώς και 95 ανεξάρτητοι κατάλογοι για τους συμβούλους.
Οι τοπικές εκλογές έχουν προγραμματισθεί για τις 24 Μαρτίου, η αντιπολίτευση αποφάσισε να απόσχει από τη εκλογική διαδικασία αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημά της,  οι εκλογές να γίνουν στις 28 Απριλίου και σε περίπτωση νίκης της, μέσα σε ένα εξάμηνο να γίνουν βουλευτικές εκλογές.

Το μποϋκοτάζ της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει  σύγχυση και ανησυχία στο λαό των Σκοπίων αλλά και στον διεθνή παράγοντα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Τις εκλογές έχει μποϋκοτάρει ο συνδυασμός του συνασπισμού της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για το Μέλλον», ο οποίος υποστηρίζεται  από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα- SDSM,  το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, την Ενωμένη Μακεδονία, το Κίνημα των Τούρκων, το Λαϊκό κόμμα VMRO.

Ο μόνος υποψήφιος από την αντιπολίτευση που αρνήθηκε την τελευταία ώρα να μποϊκοτάρει τις εκλογές είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του Κάρπος των Σκοπίων, Στέφτσε Γιακιμόφσκι, ο οποίος θα συμμετάσχει ως υποψήφιος του Σερβικού Κόμματος, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


 --

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr