Βουλγαρία: Αντιδράσεις για τη στάση της Βρετανίας προς τους Βουλγάρους μετανάστες



Πρόεδρος ακροδεξιού κόμματος: Μας ενοχλεί η στάση του πρωθυπουργού  έναντι της Μεγάλης Βρετανίας

Φεβρουάριος 4, 2013.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πάντοτε εχθρικό προς τη Βουλγαρία, είναι μία κατάσταση σαν να έχει παραμείνει η χώρα μας  για πάντα μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Αγγλία ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός μας κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού κινήματος μας, (εναντίον των Τούρκων)».


Τα παραπάνω δήλωσε στην Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας,  ο ηγέτης του κόμματος ‘ATAKA’, Βόλεν Σιντέροφ, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να ανεχθεί την απόφαση των Βρετανών, απέναντι των Βουλγάρων μεταναστών και το ερώτημα που αναφύεται είναι  «ποια θα είναι η στάση μας απέναντί τους», όπως είπε.

«Το βουλγαρικό κράτος διοικείται από ανθρώπους που φοβούνται να πουν  στον εκπρόσωπό τους, το βούλγαρο πρέσβη, ότι πρόκειται για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου. Η χώρα μας δεν αντέδρασε, δεν άκουσα τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, να μιλάει για το θέμα αυτό. Οι Βρετανοί που ζουν στη χώρα μας, αισθάνονται ήδη άβολα», είπε ο Σιντέροφ.

«Περίμενα κάποια αντίδραση από τον πρωθυπουργό, βλέπω , όμως,  αδράνεια», πρόσθεσε.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr