Προειδοποίηση ΕΕ σε Ουκρανία για την Γιούλα Τιμοσένκο




Φεβρουάριος 7, 2013.

Κίεβο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Στέφαν Φούλε, επεσήμανε για ταχείες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία, με τη συμμετοχή και των ηγετών της αντιπολίτευσης και ζήτησε να τεθεί τέρμα στις αγωγές με πολιτικά κίνητρα.


Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέχει χρηματοδοτική συνδρομή  στην Ουκρανία για την μεταρρύθμιση στον τομέα της ενέργειας.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στην αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων  για την ανάπτυξη των ιδίων πόρων της, την αύξηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και την εφαρμογή των διεθνών προτύπων και των συνθηκών αγοράς»
Ο Füle στις επίσημες συναντήσεις που είχε  στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας με τον πρωθυπουργό Mykola Azarov μετέφερε τις ανησυχίες της ΕΕ, για τη δημοκρατία στη χώρα, με αφορμή την κράτηση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλα Τιμοσένκο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο,  υποσχέθηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η Τιμοσένκο είχε συνάψει συμφωνία για το φυσικό αέριο, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και της έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα  με τη κατηγορία της διαφθοράς.

Ωστόσο, η ουκρανική κυβέρνηση πέρα από τις καταδικαστικές αποφάσεις ασκεί πολιτικές πρακτικές σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr