Σχόλιο στην «Πράβντα»: Ποιος νοιάζεται για τις βουλγαρικές εικασίες περί «Χεζμπολάχ»;



Φεβρουάριος 7, 2013.

Μόσχα.

Η Βουλγαρία υπέβαλε επίσημη έκθεση σχετικά με την έρευνα για τη δολοφονική επίθεση στο Μπουργκάς.

Ο δυτικός Τύπος δημοσιεύει ότι οι δράστες αναγνωρίσθηκαν ως μέλη του κινήματος της «Χεζμπολάχ», αλλά αυτό το γεγονός δεν διαπιστώνεται στην επίσημη έκθεση των Βουλγάρων που εστάλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Επιπλέον, η Δύση, αμήχανη, σιωπά στο θέμα αυτό ότι οι δράστες ήταν από το Λίβανο αλλά  κατείχαν διαβατήρια από τον Καναδά και την Αυστραλία.

Η έκθεση παρουσιάζει το γεγονός ότι η Δύση καλλιεργεί  τρομοκράτες, με βάση της πολυδιαφημιζόμενης «δημοκρατίας» της, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Πράβντα».
Η δολοφονική επίθεση στο Μπουργκάς έγινε τον περασμένο Ιούλιο στο διεθνές αεροδρόμιο της περιοχής. Σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και πάνω από τριάντα τραυματίσθηκαν.

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφάλειας, ότι οι δράστες των βομβαρδισμών  στη Βουλγαρία, το καλοκαίρι του 2012, ήταν από τον Καναδά και την Αυστραλία και επιπλέον  μέλη της οργάνωσης «Χεζμπολάχ».
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης «έβαλαν στην άκρη τη διατύπωση ‘του Καναδά και της Αυστραλίας’ » και εστιάσθηκαν, στα κοινωνικά μέσα, με συζητήσεις  για επίθεση από οργάνωση του Λιβάνου...

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr