Διαστημικά σχέδια του Ιράν με τη συνεργασία της Ρωσίας



Φεβρουάριος 12, 2013.

Μόσχα.

Η Τεχεράνη σκοπεύει να αναπτύξει το διαστημικό πρόγραμμά της και τη γενετική μηχανική σε συνεργασία με τη Ρωσία, δημοσιεύει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Νόβοστι, επικαλούμενο δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.


Στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε την πρόοδο την οποία έχει πραγματοποιήσει το Ιράν στα πεδία της επιστήμης.

«Το Ιράν είναι  η μόνη χώρα μεταξύ των 57 ισλαμικών χωρών, η οποία από μόνη της παράγει και προωθεί δορυφορικά συστήματα. Είναι το μόνο κράτος που μπορεί να προχωρήσει στη διαδικασία της κλωνοποίησης και διεξάγει έρευνα στον τομέα της γενετικής μηχανικής. Ελπίζουμε ότι θα επιταχυνθούν τα επιτεύγματα, με τη βοήθεια της Ρωσίας σε αυτούς τους τομείς», δήλωσε ο Σαλεχί.

«Αν μια χώρα θέλει να είναι ανεξάρτητη και να πάρει το μέλλον στα χέρια της, θα πρέπει να είναι έτοιμη να πληρώσει το τίμημα. Ο λαός του Ιράν έχει επανειλημμένα δείξει ότι είναι έτοιμος να πληρώσει οποιαδήποτε τίμημα για την ανεξαρτησία του», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr