Σκόπια: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Αλβανούς μαθητές



Φεβρουάριος 28, 2013.

Δεκάδες Αλβανοί φοιτητές από το χωριό Αρατσίνοβο των Σκοπίων  δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους. Οι μαθητές περίμεναν στη στάση να πάρουν το λεωφορείο, για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Το περιστατικό συνέβη στο τμήμα της πόλης στο οποίο ζουν ως επί το πλείστον Σλάβοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αμφιβάλλουν ότι πρόκειται για διεθνοτικό περιστατικό. Σύμφωνα με τα παιδιά οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κρατούσαν λοστούς και μαχαίρια και μιλούσαν μεταξύ τους σλαβικά.

Τρεις από τους μαθητές τραυματίστηκαν σοβαρά και εισήχθησαν στο νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με τους γονείς των μαθητών η αστυνομία άργησε 40 λεπτά να έρθει μετά το τηλεφώνημα που έγινε.

Ο δήμαρχος του Αρατσίνοβο, Bastri Bairami επισκέφθηκε τα παιδιά στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι το περιστατικό έχει ως στόχο να ενσπείρει το φόβο στους πολίτες.
Δύο μέρες πριν, ένα παρόμοιο περιστατικό, συνέβη σε γειτονιά του Τσαΐρ της πόλης των Σκοπίων, όπου ο 13χρονος Αλβανός, Μπλιν Σαμπάνι απειλήθηκε με ένα μαχαίρι και αναγκάσθηκε να φιλήσει έναν σταυρό που του έδωσαν οι δράστες.

Το αλβανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι  τα περιστατικά αυτά δεν έχουν μόνο διεθνοτικό χαρακτήρα αλλά και πολιτικό και πάντοτε παρουσιάζουν αύξηση όταν πλησιάζουν εκλογές ή υπάρχει πολιτική κρίση στη χώρα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr