Νέα Υόρκη: Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της FYROM συναντήθηκε με τον Ban Ki-moon για το όνομα



Φεβρουάριος 4, 2013.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, Τράικο Βελιανόφσκι, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.


Ο Βελιανόφσκι μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η πορεία των συνομιλιών με την Ελλάδα, ώστε να ξεπεραστεί η διαφορά του ονόματος, στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η συνεργασία των Σκοπίων και του Διεθνούς Οργανισμού σε πολλούς τομείς.

«Η συνάντηση και το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που είχαμε από κοινού με τον πρέσβη Μάθιου Νίμιτς, τον Ιούλιο του περασμένου έτους στα Σκόπια. Με την ευκαιρία αυτή, είχα την δυνατότητα, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Μπαν Κι-μουν για την ενεργό και καίρια συμβολή του στη διαδικασία των συνομιλιών για την επίλυση της διαφοράς, που έχουμε με το νότιο γείτονά μας, την Ελλάδα, ώστε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν αυτό το πρόβλημα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης της χώρα μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις δομές του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Βελιανόφσκι.

Στη συνάντηση  στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του κόμματος VMRO-DPMNE, Βλαντίμιρ Γκιόρτσεφ  και Αλεξαντάρ Σπασένοφσκι, συζητήθηκε  και η κοινοβουλευτική συνεργασία στην περιοχή καθώς και η δυνατότητα κοινοβουλευτικής διπλωματίας και επαφών, μεταξύ των χωρών της περιοχής, προκειμένου  να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Ο πρόεδρος του Σκοπιανού Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόφσκι, τόνισε ότι η συνεργασία και οι συναντήσεις με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναμένεται να  ενταχθούν στο πλαίσιο της Διαδικασίας Συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, της οποίας η FYROM, σήμερα προεδρεύει, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα του Dnevnik.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr