«Σχέδιο του PKK για τη Μαύρη Θάλασσα»



Φεβρουάριος 5, 2013.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας στο Ντιγιαρμπακίρ, Recep Güven,  ο οποίος συνέλαβε μεγάλους εμπόρους ναρκωτικών τα τελευταία τρία χρόνια, οι οποίοι ήταν μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος θα πεί «Η οργάνωση  μετατοπίστηκε  στη Μαύρη Θάλασσα».


Σύμφωνα με τον ίδιο οι ναρκωτικές ουσίες που κατασχέθηκαν κατά τα τελευταία 2 χρόνια υπερβαίνουν τις κατασχέσεις μιας δεκαετίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τρομοκρατική οργάνωση (το PKK εννοεί)  να αλλάξει την οργάνωση των ναρκωτικών και να στραφεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.


Το PKK διαβιώνει από την κάνναβη...

Στην Τουρκία κυρίως χρησιμοποιείται  η μαριχουάνα. Οι διακινητές προσπάθησαν, ωστόσο,  να αυξήσουν την καλλιέργεια της κάνναβης, αφού για την τρομοκρατική οργάνωση του PKK, η κάνναβη είναι  μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές πηγές.
Είναι μια σημαντική πηγή που οι διαχειριστές επιδιώκουν να κρατήσουν με ένα χέρι την παραγωγή και με το άλλο χέρι την εμπορία των ναρκωτικών.

Ο έλεγχος που επιτεύχθηκε με τη στρατηγική της ασφάλειας κατά του PKK,  στο Ντιγιαρμπακίρ, ανάγκασε την τρομοκρατική οργάνωση να καταστρέψει τις φυτείες μαριχουάνας που είχε  και να αναζητήσει σε άλλο τόπο παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αστυνομικό διευθυντή, τελευταία έχουν αυξηθεί  οι καλλιέργειες ναρκωτικών ουσιών, σε  αγροτικές περιοχές που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα.

 Οι ποσότητες ξεπέρασαν το μέγεθος του κινδύνου

 Πέρυσι κατασχέθηκαν σε μόνο μία επιχείρηση 21 τόνοι ναρκωτικών ουσιών. Το ποσό αυτό δεν είναι συνηθισμένο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος της εξάπλωσης των ναρκωτικών στη χώρα, αφού οι έμποροι στοχεύουν, κυρίως στα παιδιά.

 Και οι ποσότητες που κατασχέθηκαν κατά το 2012 υπερβαίνουν πολύ όλων των κατασχέσεων των προηγούμενων ετών. Μόνο από πλανόδιους πωλητές ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν 12 τόνοι κάνναβης, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr