Συμπαράσταση από το Κούκεζι για τους Αλβανούς των Σκοπίων



Μάρτιος 8, 2013.

Το κίνημα (κόμμα) Κούκεζι – AK, καλεί τους Αλβανούς να συμμετάσχουν στην αυριανή διαμαρτυρία για την υποστήριξη των Αλβανών των Σκοπίων κατά της συστηματικής βίας που διενεργείται από τις αρχές των Σκοπίων εναντίον τους.


Η αντίδραση του ΑΚ έρχεται μετά τη βία που εκδηλώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, από Σλάβους εναντίον Αλβανών εφήβων στα Σκόπια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  που διαμοιράσθηκε στα μέσα ενημέρωσης, η διαμαρτυρία της AK θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 9 Μαρτίου 2013 στις 12:00  δίπλα το κοινοβουλευτικό κτήριο της Αλβανίας, στα Τίρανα.

«Καλούμε τους πολίτες των Τιράνων και σε όλη τη χώρα, τους φοιτητές, τους πολιτικούς ακτιβιστές, τις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα, να ενωθούν μαζί μας σε αυτήν τη διαμαρτυρία.

Με τη μαζική αυτή διαμαρτυρία θα δείξουμε ότι οι Αλβανοί στα Σκόπια δεν είναι μόνο τους. Προτρέπουμε, επίσης,  το αλβανικό Κοινοβούλιο, τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να κατανοήσουν και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Αλβανών στα Σκόπια, βάσει του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας»,  αναφέρεται στη δήλωση που διαμοίρασαν στα μέσα ενημέρωσης οι υπεύθυνοι του Κούκεζι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr