Νύχτα τρόμου στα Σκόπια- ξυλοκοπούσαν κάθε Αλβανό



Μάρτιος 2, 2013.

Σκόπια.

Τεταμένη κατάσταση και τρόμος επικράτησε χθες στη πόλη των Σκοπίων μετά από βίαιες επιθέσεις  οργανωμένης ομάδας Σλάβων χούλιγκαν που επιτίθονταν εναντίον  Αλβανών πολιτών.


Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης, από διαμαρτυρόμενους, στο διορισμό του νέου υπουργού Άμυνας, Ταλάτ Τζαφέρι, λόγω του παρελθόντος του, που ήταν διοικητής ομάδας του Αλβανικού Απελευθερωτικού Μετώπου- UCK.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τη αστυνομία μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο και κατόπιν εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά Αλβανών πολιτών στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων.

Λίγη ώρα αργότερα οι επιθέσεις επεκτάθηκαν σε άλλες συνοικίες της πρωτεύουσας, όπου στόχος των διαδηλωτών ήταν οι Αλβανοί πολίτες που περιδιάβαζαν αμέριμνοι τους δρόμους.

Δεκάδες Αλβανοί-έγιναν μάρτυρες των επιθέσεων και εξιστόρησαν τη φρίκη που έζησαν προσπαθώντας να διασωθούν από τους κουκουλοφόρους Σλάβους Χούλιγκαν, οι οποίοι βιαιοπραγούσαν  μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.

«Οι Σλάβοι χτυπούσαν γυναίκες και γέροντες αλβανικής καταγωγής με βίαιο και βάρβαρο τρόπο. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σε έναν ελεύθερο πολίτη αυτής της χώρας. Έτσι που μας αντιμετωπίζουν  θα μπορούσαμε και εμείς να αντιδράσουμε με παρόμοιο τρόπο και αυτό θα κλιμακώσει την κατάσταση», δήλωσε ο Blerim M. Αλβανός σπουδαστής στα Σκόπια που έζησε τη φρίκη των Σλάβων χούλιγκαν.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από Σλάβους οπαδούς ακροδεξιών ομάδων που είχαν ζητήσει τη διοργάνωση διαμαρτυριών και αντίστασης κατά του Αλβανού υπουργού Τζαφέρι, του κράτους των Σκοπίων, γράφει το πρακτορείο ‘Ιλλυρία’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr