Αλί Αχμέτι: Πολεμήσαμε για την ελευθερία και όχι μια «μικρή Αλβανία» στα Σκόπια



Μάρτιος 21, 2013.

«Οι Αλβανοί ποτέ δεν πολέμησαν για μια Μεγάλη ή Μικρή Αλβανία και δεν έχουν ποτέ εργαστεί για τη Μεγάλη Αλβανία. Εργάζονται και αγωνίζονται για να ζήσουν και να αναπνεύσουν ελεύθερα στα εδάφη που κληρονόμησαν και έχουν ενταφιάσει σε αυτά τους γονείς τους».


Τα παραπάνω δήλωσε, χθες,  ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του κόμματος DUI, των Σκοπίων σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο κέντρο του Τσαίρ,  στα Σκόπια για την υποστήριξη του υποψήφιου Δημάρχου Ιζέτ Μετζίτι στις εκλογές της 24ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση- DUI, τόνισε ότι είναι ανάγκη οι Αλβανοί να μοιρασθούν τη χαρά αλλά και τις ευθύνες που τους περιμένουν στο μέλλον.

Ο Αχμέτι αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που ομιλούν για αγώνα των Αλβανών στη δημιουργία μια μικρής Αλβανίας στο εσωτερικό του κράτους των Σκοπίων.

«Εντυπωσιάστηκα από την είδηση  που κυκλοφόρησε έχοντας ένα προκλητικό θέμα για τους πολίτες του κράτους των Σκοπίων που αναφέρει ότι οι Αλβανοί θα φτιάξουν μια ‘μικρή Αλβανία’ σε αυτό το κράτος», δήλωσε ο Αχμέτι.

Στη συνέχεια επέκρινε τα δημοσιεύματα αυτά τα οποία έχουν σκοπό, όπως είπε, να τρομάξουν τους πολίτες της χώρας και τόνισε ότι οι Αλβανοί δεν εργάζονται ούτε για μια Μεγάλη Αλβανία, ούτε για μια Μικρή Αλβανία μέσα στα Σκόπια, αλλά για την ελευθερία έκφρασής τους στα πατρογονικά τους εδάφη.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr