Αλβανικός στρατός: Άσκηση έρευνας και διάσωσης σε ορεινή περιοχή



Μάρτιος 13, 2013.

Στην περιοχή του Vaun e Dejës στην Σκόδρα πραγματοποιήθηκε άσκηση αναζήτησης και διάσωσης με τη συμμετοχή του 1ου Τάγματος Πεζικού των χερσαίων δυνάμεων.


Σκοπός της άσκησης ήταν η εξοικείωση των στρατιωτών του τάγματος με την εκτέλεση των εργασιών σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης καθώς και πολιτικής έκτακτης ανάγκης για βοήθεια στο πληθυσμό.

Το ιδιαίτερο της άσκησης αυτής ήταν ότι διεξήχθη σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε εξαιρετικά τραχύ ορεινό έδαφος με στόχο τη δοκιμή  της λειτουργικότητας και  των φυσικών ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του αναφερόμενου τάγματος.

Την άσκηση παρακολούθησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Jamal Gjunkshi καθώς και πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί.

Ο Γκιούνκσι συνεχάρη ιδιαίτερα το γυναικείο προσωπικό που συμμετείχε σε αυτό το εγχείρημα, κατά το οποίο, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους εκδήλωσαν  με μεγάλη ευθύνη την ετοιμότητά τους και έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr