Ίβανοφ: Δεν έχει σημασία αν ο υπουργός Άμυνας είναι Αλβανός ή Σλάβος



Μάρτιος 5, 2013.

«Ο Στρατός του κράτους των Σκοπίων παραμένει αυτό που είναι και δεν έχει σημασία ποιος είναι ο υπουργός Άμυνας ή ο αρχιστράτηγος, δήλωσε ο πρόεδρος  Γκιόργκε Ίβανοφ, σχολιάζοντας το διορισμό του Ταλάτ Τζαφέρι στο υπουργείο Άμυνας και στις αντιδράσεις που ακολούθησαν για αυτόν το διορισμό.


«Εγώ, ως αρχιστράτηγος, θα πω σε όλους όσους είναι μέσα ή έξω στην ARM, ότι δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το Στρατό. Στη διάρκεια της θητείας μου άλλαξαν τρεις υπουργοί, αλλά ο Στρατός παρέμεινε αυτό που είναι- πάντα με την υψηλότερη διάκριση και παράδειγμα κατά την εκτέλεση όλων των υποχρεώσεων σε χώρες στις οποίες καλείται. Θα αλλάξουν πολλοί υπουργοί, υπέρτατοι διοικητές, αρχηγοί κρατών, αλλά ο στρατός θα παραμείνει αυτό που ήταν και θα ενισχύεται. Θα αποτελεί πάντα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν και τα άλλα θεσμικά όργανα», δήλωσε ο Ίβανοφ, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη το Κίτσεβο.

Θα προσθέσει ακόμη για την εμπειρία του παρελθόντος:

«Έχω, ήδη, εκφράσει την άποψη μου, ότι είναι, πραγματικά ακόμη, νωπές οι μνήμες των γεγονότων του 2001 στη χώρα και υπάρχουν πολλές πληγές από αυτήν τη σύγκρουση. Επειδή είναι ένα ευαίσθητο θέμα, για αυτό έχουν προκληθεί τέτοιες αντιδράσεις», δήλωσε ο Ίβανοφ σύμφωνα με το makfax.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr