Το ΝΑΤΟ ζητά διαφάνεια στις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις



Μάρτιος 29, 2013.

Βρυξέλλες.


Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει με ηρεμία τη διενέργεια αιφνιδιαστικών στρατιωτικών ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά θα προτιμούσε στο μέλλον να αυξηθεί  η ενημέρωση για τις προθέσεις της Ρωσίας  στο θέμα της διεξαγωγής των στρατιωτικών ασκήσεων.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βερσμπόου, σύμφωνα με το ρωσικό Ίντερφαξ.


Ο Βερσμπόου τόνισε ότι αν το μέγεθος των ασκήσεων ήταν κάτω από τα όρια που χρήζουν κοινοποίησης, τότε η Ρωσία δεν θα είχε καμία υποχρέωση να δημοσιοποιεί τις ασκήσεις της εκ των προτέρων.

«Νομίζω   ότι στο μέλλον θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει προβλεψιμότητα στις σχέσεις μας σε ένα μέγιστο επίπεδο διαφάνειας», δήλωσε ο Βερσμπόου.

Παρουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν οι ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Μόσχα. 


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε την Παρασκευή στην περιοχή του Κρασνοντάρ για να ελέγξει προσωπικά την πρόοδο της μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής άσκησης στη Μαύρη θάλασσα, η οποία θα γίνει βάσει του προεδρικού διατάγματος που εξεδόθη την Πέμπτη, δημοσιεύει το ρωσικό Νόβοστι.

 Το αεροπλάνο του επικεφαλής του ρωσικού κράτους προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ανάπα προερχόμενο από το Ροστόβ ον Ντον, όπου ο Πούτιν έλαβε μέρος σε συνέδριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα παρακολουθήσει την άσκηση με ελικόπτερο στο οποίο θα συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr